Baluxe groep
Succes door verbondenheid
Baluxe groep is gevestigd in Westerhoven, een klein dorpje van 2000 inwoners in de Brabantse Kempen.
Tot de komst van kunstmest was dit een gebied van kleine keuterboeren waar de mensen arm waren en vooral op zichzelf en de buren aangewezen. Van oudsher is er een cultuur van samenwerken en verbondenheid met elkaar. Je moest op elkaar kunnen bouwen en elkaar kunnen vertrouwen. Hard werken met op zijn tijd ook samen een feestje. Deze cultuur van verbondenheid is het fundament van Baluxe groep en een belangrijk onderdeel van onze identiteit.
“Wij geloven dat ieder mens er mag zijn en erbij mag horen.:”
Wij zien een bedrijf als mensenwerk. Geld is een resource en een meetgetal. De mensen zijn het bedrijf. Ieder mens mag zichzelf zijn. Dit betekent dat hij zich op het werk niet anders hoeft te gedragen dan thuis. Iedereen heeft andere kwaliteiten, dromen en idealen en wij vinden het fijn als je ze meeneemt naar je werk. Wij zien werk als iets waarin je jezelf kunt ontplooien en ontwikkelen en zullen er alles aandoen om je hierin te helpen.
“We zullen er zijn voor elkaar en onze klanten.”
Wij streven ernaar om gezamenlijk onze bestaande producten en diensten continue te verbeteren, maar ook om nieuwe bedrijven op te zetten en uit te bouwen, om zo met zijn allen succes te behalen en te behouden. Succes geeft alleen voldoening als we dit bereiken in verbondenheid met onze klanten, leveranciers en onze omgeving. We streven dan ook altijd naar een win-win situatie en naar langdurige relaties met partijen die onze cultuur herkennen, delen en respecteren. Wij wensen geen zaken te doen met klanten, leveranciers of instanties die onze normen en waarden niet delen. Wij voelen ons sterk verbonden met De Kempen en zullen waar mogelijk bijdragen aan het versterken van de Kempische identiteit, samenleving en cultuur.
“We zien succes vooral als een reis die we samen maken en niet als een doel wat we wensen te bereiken.”
Wij vinden dat werk vooral een hobby mag zijn. Een keuze voor het werk wat je leuk vindt en wat bij je past. We stimuleren je om je verder te ontplooien en de reis aan te gaan om je te ontwikkelen en te groeien, vooropgesteld dat jezelf gemotiveerd bent. Dit doen we in een zelfsturende, zelflerende, zelforganiserende organisatie waarbij we als uitgangspunt nemen ‘alleen honden hebben bazen’.
Wij zien een bedrijf als een leefgemeenschap. Een stam zoals ‘Asterix en Obelix’ die als gemeenschap samenleeft in een door ‘Romeinen’ bedreigde buitenwereld. Een buitenwereld die enorm dynamisch is en in razend tempo verandert. Buiten gaan we het spel meespelen, binnen werken we samen en willen we een veilig gevoel bieden aan iedereen die erbij hoort. Samen mogen we erop vertrouwen dat iedereen meehelpt aan de veiligheid van de groep.
“Wij zijn een onderneming van mensen en voor mensen.”
Wij kiezen nadrukkelijk niet voor kortetermijnresultaten maar voor een bedrijf dat op lange termijn succesvol is en blijft voortbestaan. Wij zijn als bedrijf op de eerste plaats verantwoordelijk voor onze mensen en vervolgens zijn zij weer verantwoordelijk voor onze klanten. Wij zijn een onderneming van mensen en voor mensen. We zullen er alles aan doen om het vertrouwen van onze klanten waar te maken en zijn trots bij elke blije klant.
In een digitale samenleving kiezen wij bewust voor een analoge verbinding. Elkaar echt zien in een relatie van mens tot mens. Elkaar vooruit willen helpen zit in de kempische cultuur opgesloten. Niet helpen is jezelf buiten de groep plaatsen. Belangeloos helpen voedt een wederkerigheid van anderen.
“Het welzijn van mensen is het allerbelangrijkste…”
Ging het vroeger bij grote bedrijven en de samenleving vooral om het verdelen van de welvaart in een strijd tussen arbeid en kapitaal. Wij zien een bedrijf als een afspiegeling van een leefgemeenschap. Wij draaien dit uitgangspunt om en voegen hier uitdrukkelijk ‘het welzijn van mensen’ aan toe. Wij zien de mens als een sociaal wezen dat ergens bij wil horen en anderen nodig heeft. Wij doen er als Baluxe groep alles aan om deze plek te creëren.